.
News Image

Sandra Bekkari koningin van de Boekenbeurs

Minder bezoekers voor Boekenbeurs 2018.


De 82ste Boekenbeurs heeft zondagavond om 18 uur de deuren gesloten. In totaal kwamen er 137.708 bezoekers langs in Antwerp Expo, zo'n 4.000 bezoekers minder dan vorig jaar.



In totaal waren er 380 optredens op de podia, de Showkeuken en in de Boek-O-Drôme, werden er maar liefst 2100 signeersessies georganiseerd, waren er 500 standactiviteiten (vorig jaar 360) en kwamen maar liefst 1200 auteurs langs tijdens signeersessies, podia, standactiviteiten en het scholenprogramma.

Ook dit jaar weer kwam de Boekenbeurs traag op gang. Zoals elk jaar was het de dagen voor 1 november 'rustig' op de beursvloer. Heel wat mensen denken ten onrechte nog altijd dat de Boekenbeurs pas op 1 november opent. Op de drukst bezochte dag, 2 november, werden 18.161 bezoekers geteld.

In totaal verwelkomde de Boekenbeurs 137.708 bezoekers, zo'n 4.000 bezoekers minder dan vorig jaar. Toch mogen de organisatoren tevreden zijn met het verloop van deze editie. Het voordeel van iets minder bezoekers is dat de doorstroming in de verschillende hallen vlotter verliep. Wat de exacte reden is voor het minder aantal bezoekers, is niet duidelijk. Vast staat dat er heel wat boeken werden verkocht. 'Op de Boekenbeurs van dit jaar stond de betrokkenheid van de bezoeker aan het evenement centraal: als lezer, als creatieve partner, als toehoorder en als consument. En deze participatie was overduidelijk,' aldus Alexis Dragonetti, bestuurder van Boek.be.



Nooit Meer Diëten 5 van Sandra Bekkari was het meestverkochte boek tijdens de Boekenbeurs 2018, gevolgd door Reinaert De Vos van Paul Watuers, Koen Brandt en Marc Borgions. Eva Mouton staat met Het leukste van Eva op een mooie derde plek. De Dikke Kakhiel van Kakhiel staat op 4 en Hec Leemans sluit de top 5 af met de honderdste strip van Fc De Kampioenen.

Bio van Sandra Bekkari

Meer Over:

Sandra Bekkari