You are here

Sandra Bekkari keihard aangepakt op sociale media

12/06/2019 09:00-

En dat kwam best hard binnen.

Zaterdagochtend was Sandra Bekkari te gast in Het Heilig Huis van Hanssen bij Evi Hanssen. Tijdens het programma had Evi een babbel met de kokkin die afscheid neemt van haar dagelijkse tv-programma ‘Open Keuken’ op VTM. Twee jaar geleden volgde Sandra Sofie Dumont op en werd zij de nieuwe tv-kok op VTM. Bekkari heeft vooral twee jaar geleden een pak bagger over zich heen gekregen en dat kwam best hard bij haar aan.

“Ik ben heel blij dat ik de kans gekregen heb om een dagelijks programma te maken, het is ook wel een beetje met gemengde gevoelens dat ik stop. Het is altijd dubbel, het is ook een beetje afscheid nemen van iets waar je toch twee jaar hard aan gewerkt hebt. Ik blijf wel verder werken en zeg ook niet dat ik nooit geen tv meer ga doen, tenzij ze mij te oud vinden. Maar geen dagelijks programma, ik wil niet stoppen met wat ik daarnaast doe. Ik heb heel graag contact met de mensen; ik vind het zalig om lezingen te geven en mensen te ontmoeten, om boeken te schrijven, daar kan ik echt mijn passie in kwijt. Dat is iets wat ik ook vaak gewoon van thuis uit kan doen”, vertelde Sandra bij Evi Hanssen. Die wou weten of het nu al stopzetten van ‘Open Keuken’ ook niet te maken heeft met de toch wel harde commentaar op de sociale media aan het adres van Sandra Bekkari. “Ja, ik was dat niet gewoon, ik geef dat eerlijk toe. Mensen kopen een boek omdat ze geïnteresseerd zijn in je, mensen komen naar een lezing omdat ze oprecht interesse hebben. Het verschil met televisie is toch wel dat je de huiskamer bij iedereen binnen valt terwijl er mensen zijn die daar helemaal tegen zijn en dat begrijp ik ook. Iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt en iedereen mag wel een eigen mening hebben. Ik was het niet gewoon om de bagger over me heen te krijgen via de sociale media”, klinkt het verder. Op vraag van Evi Hanssen vertelt Sandra Bekkari wat het ergste is dat zij ooit te lezen kreeg: “Een televisiekok die eruit zie als een anorexie-patiënt bijvoorbeeld”, lacht Sandra . “Het is écht niet fijn, ik bedoel het komt hard binnen in de zin dat mensen eigenlijk niet hebben leren omgaan met de sociale media. Face to face weten we hoe met elkaar te kunnen omgaan en zijn we beleefd en respectvol tegenover elkaar. Dat respect is totaal weg als er mensen aan een computer zitten, maar je leert daarmee omgaan. Dat is niet de reden waarom ik gestopt ben, maar ik heb er wel mee moeten leren omgaan. Het is niet fijn als je dochter komt vertellen van ‘Mama, je moet eens zien wat ze over jou schrijven’. Ja, dat komt hard binnen, zeker als het via jouw dochter komt. “

Volgens Sandra werd zij vooral persoonlijk aangepakt en niet zozeer haar programma. “Het voelt voor mij niet aan als een soort falen. Ik ben totaal uit mijn comfortzone moeten komen, ik was het ook niet gewoon om tv te doen. Ik ben ook geen chef. Natuurlijk de gerechten, de kookboeken, het kookgedeelte is een aanvulling op wat ik doe. Ik kan wel mensen inspireren, je kan voedingsadvies geven maar je moet er lekkere gerechten aan koppelen”. Sandra heeft er geen probleem mee om al na twee jaar met ‘Open Keuken’ te stoppen. “Het stond ook nooit op mijn bucketlist. Het is niet iets als ‘ik wil een kookprogramma’. Het is erbij gekomen en ik dacht ‘Ik krijg die kans, ik ga ze nemen’. Maar ik weet wel vandaag – ik ben met een aantal nieuwe projecten bezig – dat dat is iets waar ik me echt heel goed bij voel. Tv vond ik superfijn om te doen, maar een daily naast al de rest is héél intensief”, vertelt Sandra. “Ik ga nu gewoon alles doen wat ik eerder al deed, maar dan niet meer op televisie. Misschien komt er nog wel iets op tv, maar dat zal dan zeker geen dagelijks programma zijn. Dat zien we dan wel, dat is iets voor de toekomst”, besluit Sandra.

Meer nieuws over:

Sandra Bekkari

Gerelateerde foto's:

Bij Medialaan

Sandra Bekkari - Vilvoorde - 01/01/2019

Gerelateerde bio's: