.
Sandra Bekkari
dinsdag 30 april 2024

Sandra Bekkari: “Het gaat om meer dan enkel en alleen dat”

Het is een ruim begrip

Of mensen al dan niet obsessief bezig zijn met hun gewicht blijft een eeuwige discussie. Wat is nu wel en niet gezond en welk kookboek gebruiken mensen nu het best om gezond te koken.

Een aanrader op dat gebied zijn ongetwijfeld de boeken van Sandra Bekkari. Zij heeft nu een nieuw boek op de markt ‘Missie Gezond Gewicht’.

“Ik heb het over gezond gewicht. Dat is een ruim begrip dat veel verder gaat dan enkel maar slank zijn. We kunnen niet onder stoelen of banken steken dat overgewicht een enorme impact heeft op onze gezondheid. Ik wil vooral een handleiding aanreiken voor een gezondere maar haalbare levensstijl. Leren genieten van gezond en lekker eten, zonder te moeten vervallen in strenge crashdiëten”, zegt Sandra in Story.

Bekkari is geen fan van crashdiëten, maar ook niet van calorieën tellen en de hele tijd naar de weegschaal moeten loeren.

“Ik werk samen met een netwerk van 35 Sana-coaches en diëtisten. Zij vertellen dat vier op de vijf personen die bij hen over de vloer komen gewicht willen verliezen. Maar na een streng dieet kom je op termijn opnieuw bij en zo'n dieet is ook erg nadelig voor je metabolisme. Je verliest niet alleen vet, maar ook spiermassa. Daardoor mag je nog minder eten om dat gewicht te behouden.”

Bio van Sandra Bekkari

Meer Over:

Sandra Bekkari