.
Sandra Bekkari
woensdag 19 oktober 2022

Sandra Bekkari: “Dat lijkt me onverstandig”

Dat doet ze zelf ook niet

Wanneer je een recept van Sandra Bekkari probeert, mag je er gerust op zijn dat je lekker maar vooral gezond eet. Zo gebruikt Sandra veel groenten en dat kan voor heel wat ouders een struggle zijn om hun kinderen voor te schotelen.

“Probeer als ouder creatief te koken door bijvoorbeeld groenten in een ovenschotel te verbergen. Laat de ene dag je kind kiezen wat de pot schaft en kies de andere dag zelf. Het is vooral een kwestie van gewoonte”, geeft Bekkari als tip in Story.

Sandra legt liever geen druk op bij haar kinderen om bepaalde dingen al dan niet wel te mogen eten. Zo verbiedt ze snoep niet aan haar kinderen, maar leert ze hen wel te doseren.

“Zeggen dat je van snoep dik wordt, lijkt me onverstandig. Geef gewoon het goede voorbeeld door iets lekkers klaar te maken dat toevallig ook gezond is. Laat je kinderen af en toe genieten van een ongezond extraatje, maar vertel ook dat groenten en fruit belangrijk zijn voor je weerstand en energie en dat je actief moet bewegen om je fit en sterk te voelen.”

De dochter van Sandra, Anna, haalt in ieder geval genoeg inspiratie uit de kookboeken van haar mama. “Ze maakt soms zelf mijn gerechten klaar. Als ze volgend jaar op kot gaat, weet ik dat ze een potje kan koken.”

Bio van Sandra Bekkari

Meer Over:

Sandra Bekkari