.
News Image

Sander Vanderveren wint De Humorklas van Radio 2

Sander VDV heeft donderdagavond 'De Humorklas' van Radio 2 gewonnen.

Sander VDV heeft donderdagavond 'De Humorklas' van Radio 2 gewonnen. De Humorklas is een uniek humorconcours van Radio 2, waarbij de deelnemers intensief gecoacht en begeleid worden door comedian Han Coucke, die bijzonder enthousiast is over deze nieuwe generatie comedians:“Er waren dubbel zoveel inschrijvingen als de vorige editie, en het niveau lag beduidend hoger. De drie finalisten zijn dan ook toppers van wie we ongetwijfeld nog zullen horen.

Juryvoorzitter Urbanus over Sander:Een grap mag niet langer duren dan ze waard is. De winnaar wist de spanning heel goed op te bouwen, en beloonde de inspanning van het publiek met een vertassende clou. Jurylid Wouter Deprez vult aan: Hij is ook erg goed om de pointe nog aan te vullen met een extra grap.

En wat vindt winnaar Sander zelf? Ik ben heel erg blij met de overwinning. Blijkbaar was ik goed (lacht). Ik ben benieuwd wat mijn toekomst in comedy nog gaat brengen.

De drie finalisten Soe Nsuki, Edouard De Prez en Sander VDV traden donderdag op in het Oud Gasthuis in CC Asse voor juryleden Wouter Deprez, Karel Michiels, Radio 2-nethoofd Jan Knudde, en comedy-icoon en jury-voorzitter Urbanus. Alledrie werden ze de voorbije maanden intensief gecoacht en mochten ze spelen in verschillende comedyclubs van Vlaanderen.

Bio van Han Coucke, Urbanus, Wouter Deprez en Jan Knudde