.
News Image

Sammy Moore: “Ken maar 1 moslim die zijn kinderen katholiek opvoedde”

En die ene moslim was zijn vader.


Sammy Moore is een zoon van een Marokkaanse vader en een Belgische moeder. In Hadiemicha 2.0 zei de zanger dat zijn vader in het begin van de jaren zestig bij de allereerste gastarbeiders hoorde die in ons land kwamen werken. Nadat hij eerst in dienstverband werkte, vroeger hij later op aanraden van Sammy’s grootmoeder een BTW-nummer aan. Samen werden ze schoorsteenveger en gingen ze samen de daken op.



Sammy kent naar verluidt geen enkele moslim die zijn drie zonen heeft laten dopen in de kerk, de communies heeft laten doen en de kinderen dan ook nog eens katholiek heeft opgevoed. De zanger zei in het Ment-programma dat zijn vader zijn moeder hierin volledig heeft gerespecteerd.



De ouders van Sammy Moore leerden elkaar kennen in de Brusselse Nieuwstraat tijdens het shoppen. De man had eigenlijk een oogje op haar moeder, maar die bleek toch getrouwd te zijn zeker.



Dertien jaar geleden overleed de vader van Sammy Moore. “Een paar manden voor mijn vaders overlijden, besloot hij om met mijn moeder ook nog voor de kerk te trouwen”, aldus Sammy Moore.



(Nico Vanaken)


Bio van Sammy Moore

Meer Over:

Sammy Moore