.
Samantha Steenwijk
dinsdag 9 november 2021

Samantha Steenwijk: “Ik kwam in een echte hysterie terecht

Dat had ze allemaal te danken aan 'The Voice Of Holland'

In Vlaanderen leerden we Samantha Steenwijk kennen als jurylid in ‘K2 zoekt K3’ naast Natalia. In Nederland is Samantha een grote ster. Ze nam deel aan ‘The Voice’ en won daar net niet. Vanaf dat moment was de carrière van Samantha vertrokken, en dat terwijl ze al meer dan 10 jaar bezig was.

“Op vrijdag werd mijn eerste auditie uitgezonden, op zondag stond ik op één met ‘Ik leef mijn eigen leven’ van André Hazes en maandag belde mijn management dat er al 108 vragen waren binnengekomen voor optredens. Hadden ze nog nooit meegemaakt. Ik mocht niet meer met de media praten, want anders werd ik voorgetrokken ten opzichte van de andere kandidaten. Het was complete hysterie, ik wist niet wat er gebeurde”, vertelt ze aan Dag Allemaal.

Samantha werd bijzonder populair in Nederland. Ze nam nadien ook nog deel aan programma’s als ‘Beste Zangers’ en ‘Dancing With The Stars’. “Ik heb de finale gedanst met aan mijn linkervoet een sneaker maatje 39 en aan mijn rechtervoet een 43 met een gips erin. Ik heb altijd wel een knullig ongeval als ik iets voor televisie moet doen. Net voor de eerste opnamen van ‘K2 Zoekt K3’ ben ik van m’n paard gevallen met gescheurde enkelbanden en onderste wervels gekneusd.”