.
Samantha
zaterdag 12 november 2022

Samantha met ‘Eviva España’ nog een laatste keer in Tien Om Te Zien

Door haar ziekte voor altijd in een rolstoel

Samantha werd bekend met haar wereldhit Eviva España. Ze was toen 24 jaar en blikt nu, 50 jaar later, terug op haar carrière.

Ondertussen zit Samantha al 10 jaar in een rusthuis. Er was geen andere optie doordat ze multiple sclerose patiënt is. “M’n ouders waren bakkers, harde werkers, maar altijd opgewekt. Zo ben ik ook”, vertelt Samantha aan Dag Allemaal.

Zeven jaar geleden is ze ook gestopt met zingen. “Ik wilde geen karikatuur van mezelf worden”, bekent Samantha. “Ik had een sterke stem maar mijn stembanden zijn door mijn ziekte verslapt”,

Ondertussen kan Samantha op haar benen niet meer staan. Maar toch voelt ze zich geen 74 maar 30 jaar. “Ik klaag niet”, aldus Samantha. Wat ze wel spijtig vindt, is dat er zo weinig collega’s haar komen bezoeken.

Afgelopen zomer zijn heel wat collega’s gevraagd om in Tien Om Te Zien te komen zingen. Sha-Na kwam Eviva España zingen. “Live zingen was moeilijk geweest maar ze hadden me kunnen laten playbacken of minstens kunnen zeggen dat Eviva España de grote hit was van Samantha, vertelde Samantha teleurgesteld aan Dag Allemaal.