.
Sam Louwyck
zondag 13 november 2022

Sam Louwyck weigerde miljoenen euro’s schadevergoeding

Ik wou die chauffeur zijn leven niet kapot maken

Sam Louwyck speelt in ‘Onder Vuur’ de brandweerkapitein die in het nieuwe seizoen moet bewijzen dat hij geen ‘watje’ is. Hij mocht daardoor mee voor een ‘Sub Water Escape Training’, waarbij hij flashbacks kreeg naar een zwaar ongeval uit zijn studententijd.

“Ik zat bij een kotgenoot in de wagen toen we tijdens een regenbui in de Louizatunnel overkop gingen”, vertelt Sam Louwyck aan Dag Allemaal. Uiteindelijk zijn ze bevrijd geworden maar Sam is niet in de ambulance gestapt om zijn kameraad een veroordeling voor onvrijwillige slagen en verwondingen te besparen.

Een nobel gebaar dat hij in New York nog eens herhaalde, jaren later. Toen hij in een ‘yellow cab’ zat, werd die langs achter aangereden. Een droomscenario voor Amerikanen, zo blijkt, want met een goede advocaat kun je daar miljoenen aan schadevergoeding voor claimen.

Opnieuw besliste Sam om niet in de ambulance te stappen en dus de procedure niet in gang te zetten. “Ik heb er achteraf wakker van gelegen. Toen ik later financieel helemaal aan de grond zat, kon ik mezelf wel voor de kop slaan”, vertelt hij aan Dag Allemaal.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Sam Louwyck

Meer Over:

Sam Louwyck Onder Vuur