.
Sam Gooris
donderdag 20 april 2023

Sam Gooris werd aanzien voor aap 

Losgebroken uit de zoo 

De eeuwig optimistische Sam Gooris werd onlangs 50 jaar. Een mijlpaal volgens velen maar daar trekt hij zich geen fluit van aan.

In zijn hoofd blijft hij voor eeuwig twaalf jaar en dat is hetgeen dat telt. Ook de kunst van het leven moet je Sam Gooris niet leren. “Eerlijk zijn, dankbaar zijn, en uw eigen nooit beter of slechter voelen dan een ander. En da kost allemaal niks”, geeft Sam Gooris mee aan Het Laatste Nieuws als levenswijsheid.

En die levenswijsheid is hij te allen tijde trouw, ook toen hij net in Brasschaat kwam wonen. Sam is afkomstig van Muizen, een iets minder flamboyante streek waar iedereen mekaar kent en men ook op straat vriendschappelijk met mekaar omgaat.

‘Hey, alles goe?’, werd er door iedereen tegen elkaar op straat dagelijks gezegd. “Toen ik in Brasschaat kwam wonen, deed ik dat ook”, vertelt Sam aan Het Laatste Nieuws.

“Dat hadt ge moeten zien! Ze bekeken mij gelijk nen aap die was losgebroken uit de zoölogie”, aldus Sam Gooris. Hij heeft thuis altijd geleerd dat vriendelijk en beleefd zijn geen geld kosten. En dat je u tegen iedereen hetzelfde gedraagt, of het nu God is of Klein Pierke.

Bio van Sam Gooris

Meer Over:

Sam Gooris