.
Sam Gooris
dinsdag 4 april 2023

Sam Gooris de vriezer in

Beter was er niet...

De carrière van zanger Sam Gooris begon in 1989, toen hij op zestienjarige leeftijd Belgisch Kampioen Soundmix werd met een imitatie van de Britse rock-’n-roller Shakin’ Stevens.

Sindsdien blijft Sam een veelgevraagd artiest op menig Vlaams podium. Van personeelsfeest, bal van de burgemeester, jaarmarkt, jeugdhuis of kermis: Sam staat garant voor ambiance.

Zijn carrière bracht hem dan ook naar alle uithoeken van Vlaanderen. Veel eisen als artiest heeft hij ook niet. Met wat frisdrank, een kop koffie en een plek om zich om te kleden is Sam allang tevreden.

Al moet hij af en toe wel soepel zijn voor wat zijn kleedkamer betreft, zo lazen we in Gazet van Antwerpen.

Ooit belandde hij zo zelfs eens in een duivenkot. Maar de kroon werd gespannen bij een optreden in Sint-Niklaas: “De locatie waar ik moest optreden was beneden restaurant, boven feestzaal. Ze keken raar toen ik vroeg waar ik mij kon omkleden. De kok pakte mij mee. Die kerel deed de vriezer open. Daar heb ik mij omgekleed, tussen de groentjes en het fruit. Voor mij allemaal goed. Ik kom om op te treden, niet om een chique kleedkamer leeg te eten en te drinken” besluit Sam nuchter.

Bio van Sam Gooris

Meer Over:

Sam Gooris