.
Sam De Bruyn
woensdag 2 januari 2019

Sam De Bruyn wil goed voornemen waarmaken

En hij legt zichzelf extra druk op.


1 januari is de dag waarop zowat alle Belgen hun goede voornemens uiten. Echter, maar liefst 80 procent van de mensen slaagt er niet in om die voornemens ook effectief waar te maken. Daar wil levensverzekeraar NN iets aan veranderen. Via www.voornemenspolis.be roept NN alle Belgen op om hun voornemen zo bekend mogelijk te maken. Want wie zijn resoluties aan zoveel mogelijk mensen bekend maakt, ervaart meer sociale druk en verhoogt zo de slaagkans om zijn/haar goede voornemens tot een goed einde te brengen. Ook de Belgische burgemeesters, voor wie 2019 de start van een nieuwe beleidsperiode betekent, worden aangespoord om hun voornemens wereldkundig te maken. De campagne wordt daarnaast ook ondersteund door Q-dj Sam De Bruyn en presentatrice Sandrine Corman, die zelf ook hun goede voornemens uitspreken.

Een nieuw jaar brengt ook telkens nieuwe plannen met zich mee. Zo zal bijna iedereen opnieuw werk maken van goede voornemens. Gezonder eten, meer bewegen, de grootouders wat meer bezoeken of eindelijk op zoek gaan naar een andere job en een nieuw avontuur opzoeken… Goede voornemens uitspreken is maar een manier om werk te maken van wat al langer moest gebeuren.



Verzekering voor je goede voornemen? De realiteit leert ons echter dat die goede voornemens na een tijdje telkens in de koelkast belanden tot het jaar nadien. Ondanks hun goede bedoelingen slaagt maar liefst 80 procent van de Belgen er niet in om hun goede voornemens vol te houden.

Life coach Sara Van Wesenbeeck verklaart waarom het zo moeilijk is om onze goede voornemens vol te houden: “De kern van het waarmaken van je goede voornemens ligt in de werking van je brein. Voornemens realiseren, is niet meer of minder dan het veranderen van je gedrag en

gewoontes. Je zal je brein dus moeten herprogrammeren en dat gaat gepaard met het nemen van heel wat hindernissen. Maar met een slimme aanpak maak je het voor je brein makkelijker om te veranderen en kan jij je goede voornemens dit jaar wél realiseren!”



Daarop roept de verzekeraar alle Belgen op om goede voornemens publiek te maken. Via www.voornemenspolis.be kunnen Belgen hun goede voornemen registreren. NN zorgt er vervolgens voor dat dit op ludieke wijze gedeeld wordt met zoveel mogelijk familie, vrienden en kennissen. Dat gebeurt via online bannering, sociale media… zodat zoveel mogelijk mensen op de hoogte zijn van de goede voornemens. Zo verhogen we de sociale druk, waardoor het voornemen meer kans op slagen heeft.

Als meest persoonlijke verzekeraar heeft NN immers als missie de Belg op weg te helpen naar een gezond en gelukkig leven. Want dat is nog steeds de beste levensverzekering.



De campagne wordt ondersteund door Q-dj Sam De Bruyn en presentatrice Sandrine Corman. Sam neemt zich voor om in 2019 meer te koken voor zijn man: “Vroeger was ik altijd de kok in huis. Ook na een drukke werkdag, flanste ik dagelijks een vers en voedzaam avondmaal in elkaar. Tot ik dat klusje op een gegeven moment volledig beu was. Toen heb ik in een koleirige bui tegen mijn man gezegd: “Vanaf nu is’t aan u!” Sinds die dag, zeker 7 jaar geleden, kookt hij altijd. De keren dat ik sindsdien nog zelf achter het fornuis stond, kan ik op 2 handen tellen. Als het toch niet anders kan, bestel ik nog eerder een pizza, of trakteer ik een restaurantje om toch niet zelf in de potten te moeten roeren. Terwijl ik dat eigenlijk ooit heel graag deed. Ik wil opnieuw genieten van het koken en mijn verantwoordelijkheid in ons huishouden op die manier opnieuw opnemen.”

Sam De Bruyn: “Ik wil opnieuw genieten van het koken en mijn verantwoordelijkheid in ons huishouden op die manier opnieuw opnemen.”

Sandrine Corman wil dan weer haar stofzuiger wat vaker in de hoek laten staan: “Stofzuigen is voor mij een echte manie geworden. Het gebeurt wel vaker dat ik verschillende keren per dag begin te stofzuigen. Soms zit ik rustig in de zetel en zie ik plots wat stof op de vloer. Dan veer ik meteen recht en neem ik de stofzuiger in de hand. Wanneer ik met mijn man en kinderen op vakantie ga, gebeurt het vaak dat ik eerst nog een laatste keer stofzuig voor ik de deur achter me dicht trek. Zelfs al is het 4 uur ’s ochtends en wacht iedereen op me in de auto. Ik kan het me echt niet laten, ook al komt er dan twee weken niemand in ons huis. Mijn man zegt me vaak dat ik moet proberen om niet meer dan één keer per dag te stofzuigen. Geen slecht idee, maar ik zal er echt moeite voor moeten doen, want ik ben een echte gek als het op stofzuigen aankomt.”



Doe jij met plezier mee? Surf dan naar www.voornemenspolis.be en maak je goede voornemens bekend! NN zorgt er vervolgens voor dat dit op ludieke wijze gedeeld wordt met zoveel mogelijk familie, vrienden en kennissen.

Dat gebeurt via online bannering, sociale media… zodat zoveel mogelijk mensen op de hoogte zijn van de goede voornemens. Zo verhoogt de sociale druk, waardoor je kansen groter zijn dat je erin slaagt om je goede voornemens vol te houden in 2019. Succes én volhouden maar!

Bio van Sam De Bruyn

Meer Over:

Sam De Bruyn