.
Sam De Bruyn
woensdag 16 januari 2019

Sam De Bruyn lanceert De Meeloper met Theo Francken

De eerste lopende podcast is een feit.


Qmusic-dj Sam De Bruyn woensdag gestart met de allereerste al lopend opgenomen podcast van Vlaanderen: De Meeloper. Dat Sam deze podcast lanceert, is niet toevallig. In 2018 liep hij nog de legendarische marathon van New York uit en heeft hij de loopmicrobe flink te pakken. Elke week loopt Sam de vaste route mee van een sportieve bekende Vlaming. Tijdens het lopen praten ze over zijn/haar sportieve kant, maar ook persoonlijke verhalen komen aan bod. Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken bijt de spits af.

Theo Francken loopt drie keer per week een rondje in Brussel, net voor hij het parlement binnenstapt. Al lopend geeft Theo Francken een kijk op zijn politieke, sportieve en persoonlijke tegenslagen en overwinningen. Het is een openhartige podcast vol obstakels, letterlijk en figuurlijk.

Sam werd opgehaald door de chauffeur van Theo Francken, die de voormalige staatssecretaris overal naartoe brengt. “Gewoon met de trein gaan is voor mij niet zo evident in Brussel-Noord en Brussel-Centraal. Ik moet wat voorzichtig zijn”, zegt Theo Francken. Sam haalt de poederbrief aan die Theo Francken onlangs thuis in zijn brievenbus kreeg. “Ik was heel kwaad toen, absoluut. Ik vind het sowieso al verregaand wat ik van bedreigingen krijg. Ik weet dat ik soms scherp ben en kort door de maatschappelijke bocht ga, maar je moet wel oppassen als je ziet wat er in Nederland gebeurd is. Er lopen echt zotten rond. Ik ben niet iemand die makkelijk schrik heeft, maar wel voor mijn gezin. Die hebben daar niks mee te maken. Mijn vrouw is sowieso op haar hoede. Het is daarom dat je haar nooit in de media ziet”, vertelt Theo Francken openhartig.

Bio van Sam De Bruyn en Theo Francken