.
Sam De Bruyn
vrijdag 13 maart 2020

Sam De Bruyn in shock

Presentator kan zijn ogen niet geloven.

Je hebt vrijdag de oproep om 's avonds massaal op café of restaurant te gaan misschien ook gelezen op de sociale media. Wel, die oproep kan op weinig begrip rekenen bij Qmusic-presentator Sam De Bruyn. De presentator begrijpt niet dat mensen niet slimmer dan dat zijn, maar hij verbloemt zijn boodschap op zijn sociale media.

Lieve vrienden. Ik ben een beetje in shock. We hebben onze job niet goed gedaan. Wij, de media. Als ik zie hoeveel vrienden en kennissen vandaag nog snel iets willen gaan drinken of eten, om de horeca te steunen ... We hebben jullie niet duidelijk genoeg gemaakt hoe ernstig corona is. Dat spijt me enorm. Want corona is dodelijk ernstig, schrijft Sam De Bruyn.

Al een hele week loopt er op tv een spot met wat je beter niet doet, zowat alle media proberen al meer dan een week iedereen erop te wijzen wat je beter niet doet én de regering heeft serieuze beslissingen genomen in de hoop om het virus in te dijken. En wat doen de mensen? Het tegenovergestelde.
De állerbeste manier om de horeca te steunen, is NIET door vandaag nog te gaan zuipen of eten. WEL door gewoon thuis te blijven. Dat is namelijk de enige manier om de corona-crisis sneller weg & de horeca opnieuw open te krijgen. Dus: Ja, je mag nog op café en restaurant vandaag. Maar NEEN, het is niet slim om dat te doen. Het virus wacht niet tot vanavond middernacht om toe te slaan. Het wacht niet op een regel van de overheid. Het blijft nonstop slachtoffers maken. Enkel door contact zoveel mogelijk te vermijden, kan het gestopt worden. Enkel door ons allemaal, kan het gestopt worden. Niet door de politiek. Maar door jou! Wees dus slimmer dan de regels. Wees strenger dan de voorschriften. Als je't niet voor jezelf doet, dan voor de mensen die je graag ziet, besluit De Bruyn.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Sam De Bruyn

Meer Over:

Sam De Bruyn