.
News Image

Safety First wint Cavaria Media Award

Safety First - The Movie valt in de prijzen.


Zaterdagavond reikte Çavaria – de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderverenigingen – haar jaarlijkse awards uit. De Çavaria Media Award werd gewonnen door Safety First – The Movie. De prijs werd in ontvangst genomen door Tom Van Dyck.



Safety First - The Movie draait volledig rond de coming-out van hoofdpersonage Dirk Porrez (Bruno Vanden Broecke). Çavaria prijst de makers van de film voor hun waarheidsgetrouwe en gelaagde portrettering van het coming-outproces. “Een belangrijk aspect van een coming-out dat dikwijls over het hoofd wordt gezien, is zelfaanvaarding.” verklaart Çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs. De belangenorganisatie is ook tevreden dat een film met een holebithema geen nichefilm meer hoeft te zijn, maar mainstream is geworden. “Ook de rol van humor komt mooi aan bod. Homomopjes die op het eerste zicht heel onschuldig zijn, kunnen vaak beledigend overkomen en mensen het gevoel geven dat ze zichzelf niet kunnen zijn. Het publiek wordt op een speelse en ongedwongen manier aan het denken gezet over hun eigen gedrag.” aldus Borghs.



“We zijn al bijzonder blij met het groot aantal bezoekers voor Safety First – The Movie maar deze appreciatie vanuit de holebi gemeenschap is pas echt hartverwarmend.” zegt bedenker en regisseur Tim Van Aelst. “Iets betekenisvol kunnen doen met een comedy film is niet evident, maar net daarom zo fijn. Wij hebben heel bewust voor dit thema gekozen en zijn dan ook trots op alle positieve energie die deze film uitstraalt.”.



Safety First – The Movie kwam op 16 december in de bioscopen. Na vijf weken programmatie, staat de teller momenteel op bijna 475.000 bezoekers en speelt de film nog steeds op 32 schermen. De film staat daarenboven nog steeds op nummer 3 van de nationale bezoekersaantallen (na Star Wars: the Force Awakeness op 159 schermen, en The Hateful Eight op 85 schermen nationaal).