.
Sabine De Vos
woensdag 15 maart 2023

Sabine De Vos vindt medelijden een nutteloze emotie 

“Ik heb geen medelijden met de jonge generatie” 

Volgens Sabine De Vos is medelijden nutteloos. Bovendien zegt ze zelf geen medelijden te hebben met de jonge generatie, ondanks het feit dat ze zelf mama is van twee twintigers.

“Wij hadden het gemakkelijker op ons twintigste, denk ik soms. Wij waren veel vrijer, op alle vlakken. Nu líjkt dat zo, maar is dat niet. Internet is een zegen, maar het heeft veel nadelen. Vroeger waren de dingen veel eenvoudiger”, aldus Sabine De Vos aan Primo.

‘Breaking news’ kwam vroeger niet elke seconde binnen, nu wel. En gelukkig wordt je daar niet van want het is zelden of nooit goed nieuws, verneemt Primo van Sabine.

Ze voelt dus wel veel empathie voor de jongeren. Vooral mensen die nu aan het begin van hun leven staan hebben het volgens haar allesbehalve makkelijk. Toch maakt ze zich geen zorgen.

“We moeten optimistisch blijven. Er gebeurt ook nog veel goeds. Ik weiger mee te gaan in de negatieve spiraal. De wereld blijft een wondere plek waar ik dolgraag in rondreis, er zijn zo veel mooie mensen, er is zoveel solidariteit”, vertelt Sabine De Vos optimistisch.

Bio van Sabine De Vos

Meer Over:

Sabine De Vos