You are here

Sabine de Vos moet partner achterlaten in Nieuw-Zeeland

05/04/2020 08:39-

Miserie Sabine de Vos bijna voorbij

Vorige week schreven wij al dat Sabine de Vos als gevolg van corona vast zat in Nieuw-Zeeland. Er was niet meteen een goed vooruitzicht, maar normaal gezien zal Sabine zondagnamiddag weer ‘thuis’ zijn. Zondagochtend vertelde Sabine de Vos op Radio 2 dat zij donderdagavond al in Nieuw-Zeeland vertrokken is in Nieuw-Zeeland. In Doha (Qatar) neemt zij zondagochtend haar vierde vlucht in de hoop zondagnamiddag thuis in haar zeteltje te ploffen.

“Ik ben klaar om te boarden en dat voor mijn laatste vlucht vanuit Doha naar Brussel. Het is sinds donderdagavond al een lange vlucht geweest. Ik heb vannacht een uur of 12 op de luchthaven doorgebracht”, lacht Sabine de Vos. “Het is heel bizar, ook een beetje eng want alles ligt er verlaten bij. En dan is Doha volgens mij nog één van de enige luchthavens die transitpassagiers zoals ik doorlaat. Ik ben benieuwd om vanmiddag in Zaventem toe te komen.”

Sabine de Vos is niet de enige Belg die in Nieuw-Zeeland en Australië vast zat. “De mensen van Buitenlandse Zaken doen ontzettend hun best. In totaal zitten er zo’n 500 Belgen vast in Nieuw-Zeeland en 1.000 in Australië”, weet de gewezen omroepster. “Het is vooral de onzekerheid die knaagt. Men verwacht momenteel geen repatriëringsvluchten uit België, wel vanuit onze buurlanden die sinds eergisteren terug mogen landen op de luchthavens. Maar er is natuurlijk heel weinig plaats voor de Belgen, er gaan momenteel maximum 5 Belgen per vlucht mee.”

Sabine de Vos was in Nieuw-Zeeland omdat haar lief van daar is. “Weg willen is een groot woord in mijn geval. Bij mij was het kiezen tussen beide helften van mijn hart. Mijn partner en zijn kinderen die zijn genaturaliseerde Kiwi’s maar wel Belgen én mijn kinderen, mijn vader en mijn vrienden zitten natuurlijk allemaal in België. Ik ben het wel gewoon om heen en weer te vliegen, nu was het echt kiezen. Ik had nu eindelijk de kans om terug te vliegen, die kans krijgen alleen de buitenlanders. Mijn partner mag bijvoorbeeld het land niet meer uit, ze zijn bijzonder streng in Nieuw-Zeeland”, besluit Sabine de Vos.

Meer nieuws over:

Sabine De Vos

Gerelateerde bio's: