.
Sabine De Vos
zondag 19 maart 2023

Sabine De Vos legt uit wat kanker is en wat chemo doet 

“Maar weinig mensen gaan het juist weten” 

Ze kreeg zelf baarmoederhalskanker op haar 36ste. Haar leven stond hierdoor volledig op zijn kop. “Daarom heb ik destijds ook mijn ‘K-Boek’ geschreven”, vertelt Sabine De Vos aan Primo.

Ze kreeg destijds zelf niet zo heel veel informatie. Googelen deed men toen nog niet. Dus moest je het doen met wat men je zei.

“Maar zelfs vandaag is er nog steeds absoluut nood aan uitleg, merk ik in mijn omgeving waar kanker ook lelijk huishoudt”, onthult Sabine.

“Je moet eens een rondvraag doen in je omgeving: ‘Wat is kanker, leg me eens exact uit wat chemo en bestraling zijn en doen?’ Maar weinig mensen gaan het juist weten. Daarom was en is dat boek nog steeds erg nodig”, bekent Sabine De Vos aan Primo.

Zij zelf had totaal geen nood om haar verhaal te vertellen. Het is dan ook een informatief maar menselijk boek. Met ook een aantal tips om gewoon gezond te leven. Sabine gelooft in het principe ‘mens sana in corpore sano: een gezonde geest in een gezond lichaam’. Maar dan nog kan je kanker krijgen. De ziekte spaart niemand.

Bio van Sabine De Vos

Meer Over:

Sabine De Vos