.
Sabine De Vos
maandag 26 februari 2024

Sabine De Vos: “Ik kon de knop snel omdraaien”

Ze was snel vergeten

Toen Sabine De Vos vele jaren geleden ernstig ziek werd, moest ze zich 2 jaar lang terugtrekken om te genezen. Toen ze terugkwam, merkte ze al snel dat er veel veranderd was. Heel wat mensen waren haar ook vergeten en zenders wilden het risico niet nemen om haar een programma te laten presenteren, uit schrik dat ze weer ziek zo worden.

“Ik kon gelukkig de knop snel omdraaien en ben nog altijd met veel dingen bezig”, klinkt het in Dag Allemaal.

Zo geeft ze veel lezingen en schrijft ze ook boeken. Ze hoopt samen met haar partner binnenkort een Engelstalig boek af te hebben.

Sabine is ook ambassadeur van Cuni. De ngo uit Geel bouwt en renoveert scholen in landen als de Filipijnen, Haïti, Peru en Oeganda. Ook Nathalie Meskens, Natalia, Wouter Torfs en Luc Appermont zijn ambassadeurs.

“De voorbije 30 jaar hebben wij meer dan 15.000 kinderen geholpen om af te studeren. Wij tonen aan dat je voor amper 35 euro per maand echt iets kan veranderen in de wereld. Wij zorgen ervoor dat jongeren een toekomst hebben in hun eigen land, zodat ze die niet hier moeten komen zoeken en hun eigen land vooruit kunnen helpen. Mijn eerste petekind, Marlon uit de Filipijnen, heeft een diploma in de informatica gehaald. Hij heeft een job bij een multinational en verdient goed geld, waarmee hij zélf zijn twee kleine zusjes naar school kon laten gaan. Hij heeft een huisje voor zijn mama kunnen kopen en is intussen zelf papa.”

Bio van Sabine De Vos

Meer Over:

Sabine De Vos