.
 Sabine De Vos
maandag 19 februari 2024

Sabine De Vos: “Die wereld is erg oppervlakkig”

Bijna niemand wist het

Sabine De Vos is altijd een graag geziene presentatrice geweest op televisie. Ze wordt gemist bij de terugkeer van ‘De Droomfabriek’, maar zelf weet Sabine niet of ze wel ja had gezegd mochten ze haar teruggevraagd hebben.

Toen de presentatrice ernstig ziek werd, was ze twee jaar out. In de media en op televisie is 2 jaar lang en je wordt al snel vergeten en vervangen. Dat besefte ze pas nadien.

“Ik heb dat pas echt beseft toen iemand die bij een vergadering was rond potentiële presentatoren voor een nieuw programma, mij vertelde dat daar letterlijk werd gezegd dat ik 'een te groot risico' was: 'Ze heeft al twee keer kanker gehad, als ze 't nog een derde keer krijgt en we zitten midden in de opnamen, hebben we 'n probleem. Dat risico willen we niet nemen.' Ik was daar niet goed van, ik zag mezelf niet als een 'risicogeval'. Ik was net heel zwaar ziek geweest - het is echt kantje boord geweest - en dan blijkt dat je carrière te bepalen, zonder dat iemand je eens opbelt en vraagt wat je daar zélf over denkt”, zegt ze in Dag Allemaal.

Het was ook het moment waarop De Vos besefte dat wanneer je even uit de media stapt, om welke reden dan ook, het radarwerk snel uit elkaar valt.

“Achteraf bedacht ik ook hoe weinig mensen uit 'de media' ik tijdens mijn ziekte heb gehoord of gezien. Uit het oog was duidelijk uit het hart, ook bij 'collega's'. De wereld van de media is erg oppervlakkig. Dat was confronterend, maar het zette mij met beide voeten in de realiteit: de wereld draait perfect verder zonder mij. Dat hielp mij vooruit.”

Bio van Sabine De Vos