.
News Image

Sabien Tiels wint Loftrompet voor beste song 2019

2019 was een topjaar voor Sabien Tiels.


Iedereen kent Sabien Tiels als zangeres van ondertussen klassieke hits als ‘Hou je morgen nog van mij?’, ‘Trein’ en meer recent ‘Jij kent me beter dan ik’, ‘Dans’ en ‘Wildste ritme’. Wat veel mensen misschien niet weten is dat Sabien ook al haar nummers zelf schrijft en dat zij ook een steeds meer gevraagde leverancier is van songs voor anderen. Dana Winner, Laura Lynn, Christophe Chapsis, Ida De Nijs, Toppops, Michael Lanzo, Eveline Cannoot, John Leo en tal van anderen namen recent al songs op van Sabien.



Sinds een tweetal jaar schrijft Sabien ook songs samen met buitenlandse schrijvers zoals Elliott Murphy, Paul Drew, Jack Duxbury, Barbara Gogan, Marcel de Groot, Stef Bos, Hans De Booij en Nol Havens.



Sabien kreeg afgelopen week een mooie erkenning voor al dat creatief werk toen MENT TV hun eindejaarsshow opnam. In de Vayamundo in Oostende kreeg Sabien Tiels de Loftrompet voor Beste Song van 2019 voor haar nummer ‘DANS’. De trofee werd haar uitgereikt door Johan Verstreken, Micha Marah, kunstenaar Marc Claerhout, de ontwerper van de Loftrompetten en Frederik Meeuwis van Sabam. Vlapo en Sabam for Culture zorgden ook voor de bijhorende cheque van duizend Euro, waarmee Sabien alvast van plan is haar volgende buitenlandse schrijfreis te financieren.



Op het podium kan je Sabien nog tot het eind van het jaar aan het werk zien in ‘Tussen winter en wonder’, het zeer gewaardeerde kerstprogramma en in ‘Natural Woman’, haar eerbetoon aan de liedjes van Carole King, waarmee Sabien voor het eerts een volledige show in de Engelse taal verzorgt. Van Sabien Tiels hebben we het laatste nog niet gezien.


Bio van Sabien Tiels

Meer Over:

Sabien Tiels