You are here

Sabien Tiels stelt nieuw album voor

05/06/2019 14:00-

Opgenomen in Vlaanderen en Engeland

Sabien Tiels brengt vrijdag haar nieuwe album "Licht" uit. Sabien Tielsn, een innemende persoonlijkheid, zangeres buiten categorie en met pakken muzikale bagage. Ze heeft ook een behoorlijk aantal goeie en sterke songs om in te grasduinen.
Dat arsenaal aan songs wordt op vrijdag 7 juni nog uitgebreid met 10 nieuwkomers met de release van het album "Licht" en da’s niet in de betekenis van calorie-werend. "Licht" is een geheel organisch tot stand gekomen album dat een herboren Sabien Tiels laat horen en zien.

Sabien schrijft zelf in het boekje dat bij het album steekt: "Het verhaal van 'Licht' begon twee zomers geleden met het citaat 'Alles wat nog telt is hier en nu'. Zonder enige tijdsdruk begon ik te werken aan een album waarop alles mocht en niets moest."

‘Hier en nu’ was inderdaad, in tempore non suspecto, de voorloper van het album en werd geschreven op Song City 2017, de plaats waar de kiemen van dit nieuwe album werden gezaaid. Het was een samenwerking met producer Guus Fluit en Udo.
Nadien volgden nog sterke single-hits voor Sabien: ‘Jij kent me beter dan ik’, haar zomerhit vorig jaar, ‘Eerst geloven en dan zien’, één van de eerste Vlaamse songs met een volledig geanimeerde videoclip, en ‘Dans’, haar huidige hit. We kunnen u nu al verklappen dat 'Licht' nog meer potentiële hit-singles herbergt.

Het album is eigenlijk op meerdere plaatsen geschreven en opgenomen. Sabien trok eerst naar Engeland om daar met producers Paul Drew en Jack Duxbury te gaan samenwerken en nam ook in Hansbeke, bij producer Ward Snauwaert, een aantal songs op. Heel wat songs werden geschreven op Song City 2018, waar Sabien voor een tweede keer aan deelnam. Ze schreef toen samen met een aantal grote namen uit Engeland en de Verenigde Staten, uiteraard in het Engels, en die ervaring zal haar ongetwijfeld van pas komen in de theatertournee van het najaar, ‘Natural Woman’, waarin Sabien een ode brengt aan Carole King. Jawel, die show zal voornamelijk Engelstalig repertoire bevatten.

Maar eerst is er ‘Licht’, een sprankelend nieuw album, dat al werd voorgesteld in De Lage Landen op radio 2 en in Volgsport op NPO 5 (Hilversum 5).
‘Licht’ is overal verkrijgbaar vanaf vrijdag 7 juni, en een gelijknamige liveshow die u kan komen smaken op diezelfde vrijdag 7 juni in GC Den Ichter te Oudsbergen. Allen daarheen.

Meer nieuws over:

Sabien Tiels

Gerelateerde foto's:

Avant-premiere Licht

Sabien Tiels - Oosterzele - 26/04/2019

Tussen winter en wonder

Sabien Tiels - Beveren - 23/12/2018

Tussen winter en wonder

Sabien Tiels - Duffel - 22/12/2018

Houden Van 2013

Sabien Tiels - Antwerpen - 17/04/2013

Anne’s Winter Wonderland

Sabien Tiels - Antwerpen - 13/11/2012

Vlaanderen Muziekland

Sabien Tiels - Boortmeerbeek - 20/07/2012

Anne familiedag 2012

Sabien Tiels - Lichtaart - 22/07/2012

Parkies 2009

Sabien Tiels - Hasselt

Parkies

Sabien Tiels - Lier

Premiere '10'

Sabien Tiels - Leopoldsburg - 09/02/2007

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde muziek:

Tracklist van Sabien Tiels