.
News Image

Sabien Tiels start het jaar hoopvol

Eerste single Sabien Tiels komt eraan.


2019 werd op de best mogelijke manier afgesloten door Sabien Tiels. Ze verzamelde een record aantal weken playlist op Radio 2, stond maar liefst 44 weken genoteerd in de Vlaamse Ultratop en ze ontving voor haar zomerhit ‘Dans’ de Loftrompet-trofee voor Beste Originele Song 2019, uitgereikt door Vlapo, MENT en Sabam for Culture. Het moedigt Sabien aan om nog meer songs te schrijven, voor haarzelf en voor tal van haar collega’s (Eveline Cannoot, John Leo, Laura Lynn, …).



Uit het album ‘Licht’ volgt op 17 januari 2020 een volgende single: ‘Ooit kom je thuis’. Deze song is, net zoals voor ‘Jij kent me beter dan ik’, een samenwerking met Paul Drew (Marcella Detroit, Kate Ryan, …) en Jack Duxbury (James Bay, James Blunt, Bastille, Mika, …). Jack, Paul en Sabien componeerden samen de song in Engeland en uiteraard schreef Sabien de Nederlandstalige tekst. De song is 200% Sabien Tiels 2020: zeer persoonlijk, met een beklijvende melodie en in een actuele productie.



Dit jaar volgt er nog nieuw werk met Paul Drew (een eerste schrijfsessie al in het vroege voorjaar) en met nog andere co-schrijvers. Sabien is in 2020 live op de planken te zien met ‘Sabien Tiels 25’. Ja, het is een feestjaar, want Sabien staat dit jaar 25 jaar op de scène. Ze is dan ook erg vroeg begonnen. ‘Natural Woman’, haar Engelstalig eerbetoon aan Carole King is zowel in het voorjaar als in het najaar nog te zien in diverse zalen.


Bio van Sabien Tiels

Meer Over:

Sabien Tiels