.
Sabien Tiels
maandag 6 september 2021

Sabien Tiels sloot songs schrijven al altijd in het hart

En dat doet zij voor heel wat artiesten.

Dient Sabien Tiels nog te worden voorgesteld? Het grote publiek kent haar vooral van de hits ‘Trein’ en ‘Hou je morgen nog van mij?’ maar de radioluisteraars kennen haar ook van recentere hits als ‘Jij kent me beter dan ik’, ‘Dans’, ‘Hoop’ en ‘Als jij het niet meer weet’.

De constante in alle hits van Sabien - en dat onderscheidt haar van veel andere artiesten – is dat Sabien die songs ook zelf schrijft, zowel tekst als muziek.

Die zelfgeschreven songs schrijft ze niet alleen voor zichzelf maar ook voor een resem collega-artiesten, zoals Lilianne Saint Pierre, Eveline Cannoot, De Jongens, Ida de Nijs, Nicole en Hugo, Sasha & Davy, Laura Lynn, John Leo, Sammy Moore …

Sabien’s songschrijftalent werd ook in het buitenland al opgemerkt en Sabien werd al op diverse internationale songschrijfkampen uitgenodigd. Dat zijn een soort werkkampen waar creatieve mensen worden samen gebracht om daar gezamenlijk - nou ja, in groepjes van 2 of 3 meestal – aan een nieuwe song te werken. Zo schreef Sabien al songs samen met songschrijvers uit Amerika, Engeland, Frankrijk en Zweden.

De referenties van sommige van die mensen liegen er niet om. François Welgryn uit Frankrijk schreef bijvoorbeeld al eerder voor Noa, Johnny Hallyday en Celine Dion. Met Sabien schreef hij de song ‘Une autre femme’, die Sabien ook in het Frans inzong, als demo weliswaar.

Sabien schreef recent ook samen met Ian Curnow. Dat resulteerde in een prachtsong die ze graag zelf als artieste wil gaan vertolken. Ian Curnow schreef en produceerde eerder al hits voor Kylie Minogue, Rick Astley, Bananarama, Jason Donovan, East 17 en anderen.

Ook Sabien’s recente single, ‘Er is meer’, komt uit zo’n internationale samenwerking. De Zweedse songschrijver en producer John-Emil Johansson schreef mee aan het nummer en produceerde het ook. Het nummer wordt zeer goed ontvangen en scoorde vorige week een record-aantal plays op diverse radiostations. Het wordt uitkijken naar het nieuwe album van Sabien Tiels, waar allicht een aantal van haar ‘internationale’ songs op terug te vinden zullen zijn.