.
News Image

Sabien Tiels en Amaryllis Termmerman op tournee

Met het kerstprogramma Tussen Winter en Wonder…


Afgelopen zaterdagavond was er de première van Tussen Winter en Wonder in de kerk van As, bij Genk, een kerstprogramma met Sabien Tiels en Amaryllis Temmerman, of andersom. Het is meteen duidelijk dat deze getalenteerde dames elkaar niet als concurrentes zien maar intussen echte en oprechte hartsvriendinnen werden. Hun stemmen vullen elkaar perfect aan en smelten heerlijk samen. Ze brengen een repertoire dat deels uit eigen nummers maar toch vooral uit bekende covers bestaat. Nummers van Willem Vermandere, Lieven Tavernier/Jan De Wilde, Ramses Shaffy, Carole King en natuurlijk de met Kerst onvermijdelijke John Lennon passeren de revue en houden het zeer boeiend voor het publiek.


Marco Cirone op gitaar, Dirk Schreurs op keyboard en bij momenten Sabien Tiels op xylofoon of piano zorgen voor een sobere maar zeer efficiënte muzikale invulling. Eerder grappige en dan weer emotionele nummers wisselen elkaar af en zorgen voor een onvergetelijke luisterervaring.


In het 2e deel komen eerst een aantal ernstige nummers aan de beurt zoals ‘De eerste sneeuw’ van Jan De Wilde en ‘Denken’ van Amaryllis Temmerman dat ze opdroeg aan haar opa die deze maand 100 zou geworden zijn. Maar die worden bijna naadloos gevolgd door meer luchtige nummers van Toon Hermans en Urbanus, zelfs een tango wordt erbij gehaald. Stille nacht en Jingle Bells ontbreken evenmin in dit deel en voor wie nu denkt dat dit allemaal wat kitscherig of melig wordt, moeten we ontgoochelen. Dat wordt het niet.


‘Tussen winter en wonder’ is een ongelooflijk genietbare voorstelling die we u alleen maar kunnen aanraden. Vandaag nog in Roosdaal en tot het eind van het jaar op diverse locaties.

Meer info op nekka.be .