.
Sabien Tiels
zondag 8 augustus 2021

Sabien Tiels brengt vrijdag de 13e nieuwe single uit

Als dat maar goed afloopt....

Er komt een nieuwe release aan op vrijdag 13 augustus, een geluksdag volgens Sabien Tiels.

Sabien Tiels kennen de meesten onder ons van haar grote succes ’Trein’ of ‘Hou je morgen nog van mij’, maar misschien ook al wel van die resem radiohits die ze de afgelopen drie jaar scoorde: ‘Jij kent me beter dan ik’, ‘Dans’, ‘Wildste ritme’, ‘Hoop’ … Of u kent haar van het duet met Niko Westelinck, ‘Als jij het niet meer weet’, dat begin dit jaar een dikke hit werd. Voor ‘Dans’ kreeg Sabien in 2019 de Loftrompet van Sabam voor de beste originele song van 2019.

Corona zette een domper op de vele concerten die zich aankondigden maar Sabien is alweer op vele fronten en vele podia actief. Dinsdag 10 augustus speelt ze voor het eerst op de Parkies (die dag in Sint-Niklaas). Twee dagen later is ze te gast in Moortsele (Oosterzele) voor de parkconcerten. Meer Parkies zijn er op woensdag 18 augustus in Deinze en op donderdag 26 augustus in Middelkerke.

In het najaar is ze op diverse podia te zien in diverse formules. In ‘Maskerloos’, met haar eigen repertoire, in ’Natural Woman’, een tribute aan Carole King en de resem tophits die deze dame neerpende en in ’Nijghse vrouwen 2.0’, met het repertoire waar Lennaert Nijgh de teksten voor leverde. Op de concerten van Parkies speelt ze trouwens uitsluitend het repertoire van Carole King, begeleid door Marco Cirone op gitaar en Roman Korolik op bass. Sabien Tiels in het Engels? Jawel! En volgens alle Engelstaligen die het al hoorden is het nog vlekkeloos ook. Een revelatie.

Sabien Tiels is een top-zangeres maar evenzeer een top-songschrijfster. Ze schrijft steevast haar eigen songmateriaal, doet dat ook voor andere artiesten en schrijft ook songs samen met internationale topschrijvers, zoals met de Zweed John-Emil Johansson, die haar nieuwe single meteen ook produceerde.

“Er is meer” is terug de poppy Sabien op een tekst die meer is dan de oppervlakkige betekenislaag.

Bio van Sabien Tiels

Meer Over:

Sabien Tiels