You are here

Ruzie op de set van Familie

13/11/2018 12:00-

Marie-Rose zorgt meteen voor ambras.

Maandag konden de kijkers van Familie al een glimp opvangen van Marie-Rose De Putter. Met haar maakt ook actrice Martine Jonckheere na 3 jaar haar comeback in de reeks. Een moment waar de kijkers al enkele maanden vol ongeduld op zitten te wachten. "De verhaallijn is er één waar veel vlees aan zit", verklapt Martine. "De terugkeer is in eerste instantie tijdelijk, maar in een soap kan er natuurlijk véél gebeuren."

Véronique, de dochter van Marie-Rose, zit ondertussen al enkele maanden in de gevangenis. Op vraag van haar zoon Peter komt Marie-Rose terug naar huis.”Ook al hebben die twee nooit een heel sterke band gehad, toch wil Marie-Rose haar dochter, die al dan niet terecht in de gevangenis zit voor de steekpartij op Amélie, een hart onder de riem steken en haar bezoeken”, vertelt Martine deze week in Story. Met wat we in Dag Allemaal lezen kunnen we besluiten dat de terugkeer van Marie-Rose écht wel bedoeld is om Véronique te steunen. “Het is nu een Marie-Rose die weliswaar veel slagen van de zweep heeft gekregen, maar toch weer de banden met haar familie wil aanhalen. Ze keert niet terug als een verbitterde vrouw”, reageert Martine in het weekblad.

Dat Martine Jonckheere terug is, daar zijn de fans van Familie blij om. Heel wat mensen waren het geklaag en gezaag van Marie-Rose beu maar het gemis was minstens even groot. Vier jaar geleden kreeg Martine Jonckheere te horen dat het verhaal bij Familie voor haar over en uit was. Martine zou toen met slaande deuren vertrokken zijn. “Er is nooit met deuren geslagen, maar onlangs wél op de set in een scène tussen Janine Bischops en ik. In haar rol werd ze zo kwaad op Marie-Rose dat ze de deur met een knal dichtsloeg, waardoor het decor bijna uiteenviel”, lacht de actrice in Dag Allemaal.

Met andere woorden, het zit er binnenkort bovenarms op tussen Marie-Rose en Brigitte, de moeder van Lars en Amélie. Een tijdje geleden raakte bekend dat Guido (de overleden man van Marie-Rose) de vader is van Amélie. Guido heeft Marie-Rose dus ooit bedrogen en dat heeft dan wellicht voor heel wat spanningen gezorgd. “Tijdens onze eerste scène scheelde het geen haar of we hadden mekaar bij de strot gegrepen”, vertelt Martine in Story. Die opname was heel heftig. “Maar op een bepaald moment knipoogde ze naar mij, waardoor we allebei in de lach schoten. We mogen echt niet te lang in mekaars ogen kijken. Janine en ik kennen elkaar al jaren en dat is zo’n plezante madam. Vlak voor een opname zitten we altijd te lachen, maar zodra de regisseur ‘actie’ roept, is het bittere ernst,” vertelt Martine in Story.

Martine laat voor de rest niet teveel in haar kaarten zien, ook al doen de geruchten de ronde dat het Marie-Rose zou zijn die Amélie heeft neergestoken. “Ik heb dat ook gelezen en ik begrijp die theorie wel. Maar om te weten of dat effectief zo is, zal je moeten kijken. Misschien begint Marie-Rose ook nog een relatie met Lars of blijkt ze plots lesbisch te zijn. Het kan allemaal in soapland”, lacht Martine.

Meer nieuws over:

Martine Jonckheere, Familie

Gerelateerde foto's:

Laatste draaidag Familie

Martine Jonckheere - Leuven - 18/06/2015

Door de jaren heen

Martine Jonckheere

Gerelateerde bio's: