.
News Image

Ruud De Ridder doekt Echt Antwaarps Teater op

Echt Antwaarps Teater annuleert alle producties.


De coronacrisis slaat bikkelhard toe in de theaterwereld. Vrijdagavond kondigde Ruud De Ridder aan dat hij de stekker uit het Echt Antwaarps Teater trekt. Het Teater zit in slechte papieren. Financieel gaat het niet goed, er is geen geld om nog producties te doen.



Net voor het veertigste speelseizoen van ons echt Antwaarps teater moeten wij helaas de beslissing nemen de activiteiten van ons theater te stoppen. Het Coronavirus heeft ons de nek om gedaan! De verkochte tickets voor de voorstellingen van de maand mei die verplaatst werden naar september zijn ontoereikend om alle kosten te kunnen betalen. Er kunnen ook geen nieuwe tickets meer aangenomen worden vanwege de beperking van het aantal toeschouwers in de zaal. Bovendien is de interesse zeer laag omdat het publiek blijft afwachten. Over onze voorstellingen op verplaatsing hebben we ook nog geen enkele zekerheid. Nicole en ikzelf zijn er het hart van in maar we zijn gedurende deze hele lockdown moe gestreden en uitgeput van het nadenken over oplossingen. We hadden, na de sluiting van onze eigen zaal, gehoopt zorgeloos onze reisvoorstellingen en onze twee reeksen in de Arenberg te kunnen blijven brengen. Corona heeft daar anders over geoordeeld!, schrijft De Ridder op Facebook. De acteur en regisseur is er moedeloos van geworden. De fut is ook volledig weg, hij denkt nu in eerste instantie aan zijn gezondheid.



Mensen die tickets hebben gekocht voor de producties van het EAT, kunnen hun geld terugkrijgen, maar De Ridder vraagt om die schuld kwijt te schelen. Voor ons betekent het terug betalen van al die tickets een geweldige financiële aderlating, voor de meesten onder U betekent dit een kleine som. Indien u dit niet terug betaald wilt, danken wij U daarvoor uit het diepste van ons hart en helpt U ons de nog openstaande rekeningen en lopende kosten die nog volgen te kunnen betalen, klinkt het verder.



En wellicht is dit ook met een het einde van de theatercarrière van Ruud De Ridder en zijn vrouw Nicole Laurent.


Bio van Ruud De Ridder

Meer Over:

Ruud De Ridder

Bio van Nicole Laurent

Meer Over:

Nicole Laurent