.
Ruth Beeckmans
maandag 9 januari 2023

Ruth Beeckmans: “Je moet niet alleen de mooie momenten willen delen”

Het was een heftig jaar

Afgelopen jaar was ongetwijfeld één van de zwaarste jaren uit het leven van Ruth Beeckmans. Het ene moment vormt ze nog een gelukkig gezinnetje met haar man Gary en hun twee dochters. Het andere moment is Garry er niet meer en is hij plots overleden.

“De eerste keren zijn het moeilijkst, zegt men weleens. De eerste kerst zonder Gary. De eerste jaarwisseling zonder Gary. Andere jaren gingen we met kerstavond altijd naar zijn ouders, maar dat zagen ze niet zitten. Ik heb m’n partner verloren, zij hun kind. Dat is, denk ik, nog een trap hoger”, zegt Ruth in Het Laatste Nieuws.

Het leven van Ruth staat sinds april stevig op zijn kop. Gelukkig blijft ze televisie maken en doet ze wat ze ook gewoon graag doet. Niet meteen volle bak, maar wel beetje bij beetje. En het begint allemaal met een nieuw programma ‘Verliefd, verloofd, getrouwd in 24 uur’.

“Je moet als publieke figuur niet alleen de mooie momenten willen delen. Ik heb iets meegemaakt, ik moet dat niet willen wegsteken, het hoort voortaan bij mij. En misschien heeft iemand er wel iets aan. Misschien hoef ik niet alleen maar in te zakken. Misschien kan ik, in heel dit drama, ook iets betekenen voor mensen.”

Wie Ruth nu tegenkomt ziet nog maar een schim van de vrouw die ze vroeger was. Ze is fors vermagerd. “Je slaapt niet, je eet niet, je hebt geen goesting in het leven. Gary en ik, wij genoten zo graag. Dat is weg.”

Bio van Ruth Beeckmans

Meer Over:

Ruth Beeckmans