.
Ruth Beeckmans en haar overleden man Gary
donderdag 12 januari 2023

Ruth Beeckmans: “Je kan daar niet elke dag bang voor zijn” 

Ze verloor heel plots haar man 

8 maanden lang is het erg stil geweest rond Ruth Beeckmans. In april verloor ze heel plots haar partner en dat heeft een diepe indruk nagelaten. Ze vindt het onrechtvaardig en bijzonder klote wat haar allemaal is overkomen.

“Maar ik wil het ook uitschreeuwen hoe graag ik Gary zag. Hoe graag ik hem zie. Ware liefde. Vijftien jaar, elke dag weer. De liefde, je zou ze eigenlijk elke dag moeten vieren”, mijmert Ruth in Het Laatste Nieuws.

Maar Ruth is realistisch genoeg om te beseffen dat dat ook niet gaat. “Je kan niet elke dag bang zijn dat er iets gebeurt met de mensen die je graag ziet. Maar toch, je moet dat doen? Ik heb, nadat Gary dood was, heel vaak gedacht: wat ik nu meemaak, iedereen zou dat eens moeten meemaken. Heel even maar.”

Ruth vindt dat mensen vaak zeuren, ook al is dat legitiem. Maar het is pas wanneer je iets kwijt bent, iemand die nooit meer terug kan komen, dat veel dingen gewoon relatief worden.

“Was Gary niet doodgegaan, ik zou die dag de kinderen naar school hebben gedaan. We moesten alle twee niet werken, we zouden zijn gaan lunchen. Misschien ook wel gaan wandelen. Maar Gary ging wel dood. Gary leek gezond die avond, maar het met mocht niet zijn.”

Bio van Ruth Beeckmans

Meer Over:

Ruth Beeckmans