.
Ruth Beeckmans
zondag 15 januari 2023

Ruth Beeckmans: “Gelukkig is dat niet gebeurd” 

Ze waren 15 jaar samen 

Het ene moment is er niks aan de hand, het andere moment valt je hele leven weg. Het overkwam Ruth Beeckmans. Zij was 15 jaar samen met haar partner Gary tot hij heel plots komt te overlijden. Op amper driekwartier tijd viel haar hele leven in duigen.

“Als je vijftien jaar samen bent, ga je weleens met woorden slapen. Ik ben blij dat dat niet gebeurd is en dat we het de avond ervoor nog zo goed hadden. We hebben elkaar nog vastgehad, ik weet nog dat ik zei: ‘Ik ben zo gelukkig als we zo gelukkig zijn.’ Dat zijn, in mijn beleving, de allerlaatste woorden die ik tegen hem heb gezegd”, vertelt Ruth in Het Laatste Nieuws.

De avond van zijn dood waren een hel voor Ruth. Dat iedereen dan ook nog eens zoveel verwachtte van haar, dat vindt ze al helemaal moeilijk te begrijpen.

“Ze verlangen zoveel van je, terwijl je eigenlijk niks kan. Je hebt niks te geven, maar je hebt natuurlijk je kinderen en die zijn je redding. Want ook al voel je dat je eigenlijk ten onder gaat, je kan dat niet. Je hebt geen moed meer, geen zin meer en je schrikt van de gedachten die je hebt. Zonder dat ik mezelf iets zou aandoen: ik wou niet meer ‘zijn’. En ik wou dat ook uitspreken.”

De dood van Gary was een heel griezelig gevoel. Er wordt wel eens gezegd dat je een stuk van jezelf kwijt bent, en zo voelde het ook echt voor Ruth. “Zelfs het verleden is nu anders. Ik kan niet meer naar oude foto’s kijken zonder de reflex: ‘Toen hadden we nog drie jaar.’ ‘Toen nog veertien dagen.’ ‘Toen nog één.’

Bio van Ruth Beeckmans

Meer Over:

Ruth Beeckmans