.
News Image

Ruth Becquart leeft met stress: “gaan we het financieel wel redden?”

“Jaren aan een stuk heb ik hard gewerkt, en ineens viel dat weg...
Ruth Becquart geeft toe dat het stresserende tijden zijn. “Jaren aan een stuk heb ik hard gewerkt, en ineens viel dat weg. Ik heb daar serieus stress van gehad, nog altijd trouwens. Ik vroeg mij af of we het wel zouden redden op financieel vlak, en tegelijkertijd besefte ik hoe hard ik mijn job nodig heb om gelukkig te zijn,” vertelt de 44-jarige actrice in Dag Allemaal. “Een rol voorbereiden, tekst instuderen, ideeën opschrijven: voor mij is dat een roeping, een echte noodzaak.”

Maar aan opgeven denkt Ruth Becquart allerminst: “Ik denk dat degenen die nu al opgeven een andere ambitie hebben. Als je echt de drang en de noodzaak voelt om met kunst bezig te zijn, doe je dat ook in moeilijke tijden. Je wordt geen kunstenaar om rijk en beroemd te worden,” aldus Ruth Becquart in Dag Allemaal.

Ruth Becquart vindt het echt wel confronterend om vast te stellen dat iets waar zij al haar hele leven zo gepassioneerd mee bezig is nu voor heel veel mensen totaal niet belangrijk is. “Terwijl er nog nooit zoveel naar film, televisie of Netflix gekeken is als nu,” aldus Ruth Becquart in Dag Allemaal.