.
Ruth Becquart
donderdag 3 februari 2022

Ruth Becquart: “Dat ontroerde mij enorm”

Haar jongere versie werd goed gecast

Onlangs zagen we actrice Ruth Becquart nog op televisie in het derde seizoen van ‘Undercover’. Binnenkort is ze terug op zondagavond op onze televisie te zien in de nieuwe Vlaamse fictiereeks ‘Twee zomers’. Het lijkt alsof de coronacrisis haar niet te hard heeft getroffen en dat ze veel geluk hebben gehad. “Ik ben toch mee gaan betogen voor de cultuursector in Brussel. Ik hou er niet van als paria behandeld te worden.”

“Een paar weken geleden hebben we een visie gehad met alle acteurs en ik was echt trots. Het is dramatisch bij momenten, maar soms ook heel grappig. De reeks doet je nadenken zonder een oordeel te vellen over die herkenbare mensen die stom en geniaal tegelijkertijd zijn”, vertelt Ruth in Dag Allemaal.

In de serie is ook een jongere versie van Ruth te zien en die wordt gespeeld door Tine Roggeman. “Ze deed het heel goed. Ik vind dat Tine en ik wel een beetje op elkaar lijken, we zijn keigoed gecast. Ik was vooral heel erg ontroerd door al die jonge mensen. Ik denk door het gegeven van tijd en wat dat met een mens doet. Dat stemde mij heel mild en melancholisch.”

Bio van Ruth Becquart

Meer Over:

Ruth Becquart