.
News Image

Rudi Vranckx met Thuis-actrice naar de oorlog

Ook Radio Gaga-duo mee op reis.
Al meer dan dertig jaar brengt Rudi Vranckx verslag en duiding bij grote wereldconflicten. Vanaf januari doet hij dat met twee documentaire reeksen op Eén en Canvas. Het afgelopen jaar trok hij naar drie verschillende conflictgebieden: Irak, Afghanistan en Somalië. Hij kwam terug met twee afzonderlijke reeksen op maat van beide zenders.

Voor het Eén-programma Tussen oorlog en leven neemt Rudi elke week twee Boeiende Vlamingen mee naar “zijn” oorlog: Joris Hessels en Dominique Van Malder (Radio Gaga), actrice Katrien De Ruysscher (Thuis), acteur Geert Van Rampelberg (Salamander), Radio 2-presentatrice Cathérine Vandoorne (De Madammen) en ondernemer Wouter Torfs. Hoe beleven zij de oorlog als ze die voor het eerst met eigen ogen zien? Samen dompelen ze zich onder in de verhalen van gewone mensen in oorlog, om zo de oorlog een gezicht te geven.

In het Canvas-programma De eeuwige oorlog onderzoekt Rudi in dezelfde conflictgebieden waarom er maar geen einde lijkt te komen aan de oorlog. Om dat beter te begrijpen, praat hij met experten, kroongetuigen en gewone mensen die de conflicten van nabij hebben meegemaakt. Zij bieden een uniek inzicht in de oorsprong van de “eeuwige oorlog” in hun land en in de belangenconflicten, spanningen, frustraties, haat- en wraakgevoelens die het vuur steeds weer doen oplaaien.
Beide programma's starten de eerste week na de kerstvakantie.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Rudi Vranckx

Meer Over:

Rudi Vranckx