.
News Image

Ruben Van Gucht in coronaquarantaine

Maar hij is wel aan het werk.


“Er is weer heel vanalles gebeurd afgelopen week. Die vervelende corona overheerst alweer het nieuws”, zo begon Ruben Van Gucht zaterdagochtend het Radio 2-programma ‘Wat een week’. Aandachtige luisteraars hadden toen al aan de klankkleur gehoord van Ruben Van Gucht niet in de studio van Radio 2 zat, maar wel ergens anders: bij hem thuis.



Thuiswerken waar kan, ook voor Ruben Van Gucht en dat was geen gevolg van de vrijdagavond aangekondigde maatregelen, wel van een coronabesmetting. Via een videoverbinding zag presentatrice Kim Debrie binnen bij Ruben Van Gucht thuis, die presenteerde het programma twee uur lang vanop zijn bureau. “Aan het thuiswerken, in quarantaine”, vertelde Kim Debrie bij het begin van het programma. “Jij zit thuis in quarantaine, dat kunnen we allemaal zien via de app van Radio 2 en op Eén”, klonk het verder. Ruben Van Gucht vertelde weinig over zijn quarantaine, maar blijkbaar is die al een tijdje bezig.



Hoe Ruben Van Gucht precies besmet raakte, is niet duidelijk. Wij contacteerden de presentator maar kregen geen reactie. Het is dus niet zeker dat Ruben Van Gucht zelf positief getest werd, mogelijk kwam hij in contact met iemand die wél positief was en gaat het om een preventieve quarantaine