.
Ruben Block
dinsdag 29 maart 2022

Ruben Block in voorprogramma Crowded House

Hij doet het solo.

De coolste frontman van de Lage Landen. Ook altijd de best geklede. Ruben Block is een ronkende naam in de Belgische muziekscene die, nu zijn band Triggerfinger even op een laag pitje staat, zich volop smijt op zijn solowerk. Vorig jaar deed hij zijn soloband proefdraaien tijdens enkele benefietconcerten voor en in De Roma. Met glans geslaagd, want later dit jaar verschijnt zijn eerste soloplaat én treedt hij aan als opener bij Crowded House in de Lotto Arena op donderdag 16 juni. Tickets voor dat concert zijn te koop via livenation.be.

“Ik ben altijd een groot bewonderaar geweest van Neil Finn’s muziek, zijn zang en spel met Crowded House en zijn solowerk. Mitchell Froom en ik begonnen muziek te schrijven en op te nemen voor mijn solo-avontuur toen de nieuwe line-up van Crowded House vorm kreeg met hem op keyboards, Elroy en Liam Finn op drums en gitaar, samen met de originele bassist Nick Seymour.” zegt Ruben.

Vanop de zijlijn ontving ik allerlei signalen en spannende berichten over de energie en de vibe bij het maken van hun meest recente plaat ‘Dreamers Are Waiting’. Daarom ben ik heel erg blij en kijk ik reikhalzend uit naar de live versies van het nieuwe album, samen met een selectie van hun ongelooflijke catalogus. Het is een ongelofelijk eer om enkele van de shows van Crowded House tijdens hun Europese tournee in juni te mogen openen. In het bijzonder in de Lotto Arena in Antwerpen!”