.
News Image

Rosa Vermeulen en Modest samen op tournee

Legendarisch duo volgend voorjaar in het theater


Ze is ondertussen 90 maar er zit weinig sleet op Rosa Vermeulen. De bejaarde vrouw uit Erpe-Mere werd dinsdagochtend met een list naar haar stamcafé gelokt. Daar kreeg zij te horen dat zij volgend jaar samen met haar zoon op tournee gaat. Jawel, Rosa Vermeulen en Modest zijn volgend voorjaar in het theater te zien. De première van Rosa & Modest is op 8 mei 2020 in Theater Elckerlyc te Antwerpen.
Rosa was in het midden van de jaren 90 een succesvol komisch programma op één. Walter Baele en Kurt Defrancq kropen in de huid van Rosa en Modest. De bejaarde vrouw uit Erpe-Mere en haar zoon kregen elke week een Bekende Vlaming op bezoek. In 2004 waren Rosa en Modest voor het laatst op samen één te zien in het kader van 50 jaar VRT.
Dinsdag kwam Rosa na haar wekelijks bezoek aan de kapper haar aperitief drinken in Café Elckerlyc in Erpe-Mere. Modest had voor zijn moeder één en ander geregeld voor haar 90ste verjaardag, de jarige was duidelijk ontroerd toen zij letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes werd gezet. Rosa stond perplex toen zij hoorde dat volgend jaar haar eigen show krijgt in het Antwerpse theater. Een mooier cadeau kon haar zoon haar niet geven. Producent Theatertainment deed er nog een schepje bovenop door Rosa een geweldig showdecor te beloven. Aan het format zal trouwens niets gewijzigd worden: in Theater Elckerlyc krijgen Rosa en Modest volgend jaar het bezoek van heel wat bekende Vlamingen. Rosa heeft tijd nodig om een selectie te doen, die vraag overviel haar uiteraard.

Tickets kan je vanaf nu reserveren via www.elckerlyc.be .

Bio van Kurt Defrancq en Walter Baele