.
News Image

Roos Van Acker verloor ongeboren kind

En dat weegt op haar leven.


Misschien ben jij wel een gelukkige mama of papa van één, twee, drie of zelfs nog wat meer kinderen. Maar misschien ook niet. Er zijn heel wat mensen die dat geluk niet kennen. Eén van hen is Studio Brussel-presentatrice Roos Van Acker. De presentatrice heeft een aantal relaties gehad, maar het is pas tijdens de huidige relatie met haar vriend Tobias dat zij voor het eerst zwanger was. Vorig jaar liep het helaas fout , al na 9 weken zwangerschap verloor Roos bloed. In Het Laatste Nieuws vertelt Roos dit weekend dat ze naar de gynaecoloog ging, daar kreeg ze het trieste nieuws dat haar zwangerschap beëindigd moest worden. “Na een week ben ik medicatie beginnen te nemen om alles 'schoon' te maken. Die ochtend ben ik gaan werken, ik zat ochtendradio te doen toen alles in gang schoot”, vertelt Roos in de weekendkrant. Helaas verliep één en ander niet zoals zij had gehoopt. “Ik weet niet goed wat me dreef. Plichtsbesef? Wou ik tegenover mezelf tonen hoe sterk ik was? In elk geval, het lukte niet. Dat verlies deed iets met mijn hoofd. Het heeft me veel tijd gekost om weer op mijn plooi te komen, fysiek en mentaal.”



Ondertussen zijn we ruim een jaar verder. Een nieuwe zwangerschap is er nog niet van gekomen. De reden? Roos is bang. “Bang voor een nieuwe teleurstelling, bang dat het dan meteen de laatste keer zal zijn, want ik voel nu al: dit verdriet kan ik nog maar één keer aan.” Roos heeft ook haar leeftijd tegen. “Natuurlijk besef ik dat ik 43 ben, maar met behandelingen willen we niet starten. Ik wil graag de romantiek houden die rond 'kindjes maken' hangt. Een kind is een droom, maar niet tegen elke prijs”, geeft zij in Het Laatste Nieuws toe.



“Ik ben nog altijd aan het twijfelen of ik ervoor moet gaan of niet. Als je het hebt over de biologische klok, ik word al wat ouder”, vertelt Roos Van Acker in een video die uitgeverij Lannoo maakte. Roos Van Acker is ondertussen 43 jaar, de klok klikt dus genadeloos verder. Roos Van Acker stelt zich dan ook heel wat vragen over de mogelijkheid om nog een kind op de wereld te zetten. “Ik weet niet of mijn lijfje dat nog steeds zou aankunnen.”



Hoewel Roos en Tobias ondertussen nog niet opnieuw voor een kind zijn gegaan, fantaseren zij wel over hoe hun kindje zou zijn. “Ik heb er gisteren nog met mijn vriend over zitten praten, dat het zo leuk zou zijn om te zien wat voor creatie wij samen zouden kunnen maken. Hoe zou dat eruit zien, zou het een zware bril hebben net zoals ik? Krijgt het krulletjes zoals mijn vriend heeft? Ja, je blijft daar wel over dromen”, reageert Roos Van Acker.


Bio van Roos Van Acker

Meer Over:

Roos Van Acker