.
Roos Van Acker
vrijdag 9 september 2022

Roos Van Acker kende zorgeloze schooltijd: “Ik dacht niet teveel na”

Ze deed goed haar best

Om ergens te geraken in het leven wordt vaak aangeraden om een diploma te behalen. Iets wat de ene moeite kost, terwijl het bij de ander vanzelf gaat. Roos Van Acker kijkt terug op haar schooltijd in Billie.

“Wij droegen een schooluniform, dat zou de verschillen tussen arm en rijk moeten uitvlakken, maar ik herinner me toch veel Chipie en Chevignon, terwijl wij C&A droegen. Ik durfde niet met een hoge kuif naar school komen, zoals sommigen. Mijn rebellie bereikte een hoogtepunt toen ik een zwart T-shirt droeg, terwijl enkel grijs, blauw en wit mocht”, lacht Roos.

Roos was een goede student en wilde altijd graag goede punten halen. Haar ouders hadden dus niet meteen last met Roos als puber. Al was ze wel een tettergat op school.

“Het was een fijne, zorgeloze tijd waar ik zonder al te veel haperingen ben doorgezeild. Ik dacht niet na en deed gewoon mijn ding. Ik wist nog niet wat ik wilde, maar droomde er wel van om iets te bereiken met Eden, de muziekgroep die we begonnen in het 5de middelbaar.”

Roos maakte haar droom waar en kon daarna ook aan de slag als presentatrice op tv en radio, waar ze haar liefde voor muziek en taal verder kon cultiveren. “En daar prijs ik me gelukkig om.”

Bio van Roos Van Acker

Meer Over:

Roos Van Acker