.
Roos Van Acker
vrijdag 8 oktober 2021

Roos Van Acker hekelt mediawereld: “vrouwen steunden elkaar te weinig”

"Ik wilde zo graag samenwerken, maar botste altijd op een muur."

Roos Van Acker was een grote naam in de jaren 90. We zagen haar vaak op onze televisieschermen verschijnen en ook op de radio liet ze van zich horen. Momenteel presenteert ze nog steeds op Studio Brussel. Iets wat in de jaren 90 behoorlijk apart was. “Roos kan beter naar radio Donna”, klonk het toen ze naar de andere radiozender trok.

Haar imago speelde Roos parten, maar daar heeft ze zich niks van aangetrokken en ze is steeds haar eigen zin blijven doen. “Weet je wat ik opvallend vond aan die tijd? Vrouwen steunden elkaar te weinig. Ik merk vandaag bij StuBru dat vrouwen er zijn voor elkaar. Dat heb ik 20 jaar geleden erg gemist. Ik wilde zo graag samenwerken, maar botste altijd op een muur. En de meeste mannen wilden iets anders dan samenwerken”, vertelt ze in Humo.

Roos heeft het na al die jaren nog steeds erg naar haar zin, maar ze beseft dat het geen gemakkelijke wereld is. Al is het de laatste jaren voor vrouwen erg verbeterd. “Ik vind de mediawereld nog steeds hard, maar dat soort ellebogenwerk onder vrouwen komt nu minder voor.”

Bio van Roos Van Acker

Meer Over:

Roos Van Acker