.
Ronny Waterschoot
zaterdag 23 april 2022

Ronny Waterschoot koestert hoop: “Misschien toch niet de juiste diagnose”

Al is de kans klein

Vlak nadat acteur Ronny Waterschoot te horen kreeg dat hij besmet was geraakt met het coronavirus, werd ook vastgesteld dat hij leed aan Lewy Body dementie. Ronny kreeg vaak last van hallucinaties en maakte het zijn vrouw Mieke de afgelopen maanden niet gemakkelijk. Maar gelukkig gaat het nu een pak beter met Ronny.

En er is misschien een klein sprankeltje hoop dat alles gewoon bijwerkingen waren van corona en niet de gevreesde vorm van dementie. Al vreest zijn vrouw Mieke ervoor. “Volgens de neuroloog is het wel degelijk Lewy body, maar hij spreekt zelf ook wel van een spectaculaire verbetering. De dementie sluimert nu, maar niemand weet hoe lang.. Maar de onderzoeken hebben wel uitgewezen dat er herseninfarctjes zijn geweest, dat z’n brein aan de trage kant is voor een 76-jarige”, klinkt het in Dag Allemaal.

En dat ondervond Ronny maar al te goed de laatste tijd. “Mijn geest werkt een flink stuk trager dan vroeger, wat ook typisch is voor Lewy Body. Ik moet dan ook aanvaarden dat ik wellicht nooit meer zal acteren. Al weet je maar nooit.”

Bio van Ronny Waterschoot

Meer Over:

Ronny Waterschoot