.
Ron Cornet en Peter Bulckaen in Familie
woensdag 26 oktober 2022

Ron Cornet: “We hebben daar vaak ruzie over gemaakt”

Maar hij heeft wel geluisterd

Iedereen heeft wel iemand waar hij of zij naar opkijkt. Voor de één is dat een zanger of zangeres, voor de andere een acteur of actrice. Ook acteur Ron Cornet keek op naar mensen, maar niet bepaald naar één acteur.

“Toen ik aan mijn acteeropleiding begon, was ik niet of nauwelijks naar het theater geweest. Ik ben zeer toevallig in dit vak gerold. Tijdens een schoolvoorstelling merkte Joske Brabants, de Antwerpse balletdanseres en choreografe, me op. Ik zat op dezelfde school als haar dochter en zij kende mijn moeder een beetje”, begint Ron zijn verhaal in Primo.

Joske vertelde aan Rons moeder wat ze had opgemerkt en deelde haar gedachten. “Hij beweegt goed op een podium. Hij is al iets te oud om er nog een danser van te maken, maar misschien moet hij een theateropleiding volgen.’ Ik was toen 17 of 18. Ik deed ingangsexamen aan het conservatorium, werd aangenomen en de trein was vertrokken.”

Ron kreeg meteen de steun van zijn ouders en ondanks zijn eigen vele twijfels was het zijn moeder die hem aanspoorde om door te zetten.

“We hebben daar nog serieus ruzie over gemaakt, want ik zag bij mezelf het heilige vuur niet dat veel van mijn medestudenten wel hadden. Maar uiteindelijk heb ik toch naar haar geluisterd.”

Bio van Ron Cornet

Meer Over:

Ron Cornet