.
Ron Cornet en Peter Bulckaen in Familie
zaterdag 22 oktober 2022

Ron Cornet: “Mijn idool kwam bij me eten”

Hij was even heel verbaasd

Fans van programma’s als ‘Thuis’ en ‘Fc De Kampioenen’ kennen Ron Cornet ongetwijfeld. Hij is de nieuwe vlam van Simonneke in de populairste soap van Vlaanderen en speelde elke keer met volle overtuiging kolonel Van de Sype bij de bekendste voetbalploeg van het land.

Ron is nu zelf bekend, maar als kleine jongen keek hij vooral op naar zanger Boudewijn de Groot. Een zanger die hij later persoonlijk zou leren kennen door zijn vrouw, de Nederlandse actrice Anne-Mieke Ruyten.

“Ze hebben vroeger nog samen in het theater gestaan. We zijn nu 16 jaar getrouwd en ik denk dat we ongeveer een jaar samen waren toen ze ineens langs haar neus weg zei: ‘Maak je volgende week vrijdag iets lekker klaar, schat? Want Boudewijn komt eten.’ Boudewijn, vroeg ik. ‘Ja Boudewijn de Groot, met zijn vrouw Anja.’”, lacht Ron in Primo.

Voor Ron was de verbazing groot dat zijn idool bij hen kwam eten en hij begon even te zweten. Hij begrijpt dan ook de keuze van Matthijs van Nieuwkerk die zijn idool Charles Aznavour liever niet ontmoet.

“Dat snap ik zeker, maar ik had niet te kiezen. Ik was even onder de indruk, maar dat liep snel los. Boudewijn is een zeer aimabel man en het is altijd fijn als we elkaar zien. Binnenkort gaan we zelfs nog eens afspreken.”

Bio van Ron Cornet

Meer Over:

Ron Cornet