.
Ron Cornet en Peter Bulckaen in Familie
maandag 31 oktober 2022

Ron Cornet: “Ik kan me daar nog steeds over opwinden”

Ondanks dat hij een jaartje ouder wordt

Eens goed vloeken, het kan zo opluchten en deugd doen. Ook acteur Ron Cornet maakt er zich soms schuldig aan, maar niet als er iemand in de buurt is die dat absoluut niet kan appreciëren.

“Ik vloek vooral als het niet lukt, of tegenzit. Dus meestal op mezelf. Voor de rest maak ik me niet zo snel kwaad. Al durf ik wel eens driftig te zijn in het verkeer. Wie vloekt er eens niet achter zijn stuur? Het drukke verkeer is een ergernis en vloeken is dan een uitlaatklep”, geeft hij toe in Primo.

Maar er zijn nog andere zaken waar Ron zich aan ergert. Zo ook het taalgebruik op televisie. Hij vindt het erg jammer dat er bijna geen correct Nederlands meer wordt gesproken.

“Ik heb niks tegen dialect, maar het is toch jammer. Dialect is standaard geworden. Ik vind het heel spijtig dat onze Nederlandse taal niet meer gewaardeerd wordt.”

Het ziet er dus naar uit dat Ron er niet milder op wordt naarmate hij ook ouder wordt. “Hoe ouder je wordt, hoe minder sommige dingen ertoe doen, dat wel. Maar over zaken die echt belangrijk zijn, kan ik me nog steeds opwinden. Misschien zelfs meer dan vroeger.”

Bio van Ron Cornet

Meer Over:

Ron Cornet