.
Ron Cornet en Peter Bulckaen in Familie
dinsdag 18 oktober 2022

Ron Cornet: “Hij was de allergrootste artiest toen”

Hij had een grote bewondering

Wanneer je zelf bekend bent, kan je heel vaak op een hele groep fans rekenen. Ook ‘Thuis’-acteur Ron Cornet zal ongetwijfeld wel wat fans hebben die appreciëren wat hij doet en blij zijn als hij op televisie komt.

Maar Ron was zelf niet meteen fan van andere artiesten of acteurs. Al koesterde hij wel voor een aantal mensen een grote bewondering.

“Ik heb nooit idolaat naar iemand opgekeken. Natuurlijk had ik bewondering voor sommige mensen, zoals Boudewijn de Groot. Zijn foto hing ook in mijn tienerkamer. En aan de andere kant hing Blondie. Voor een jongen van 15, met de juiste hormonen was Debbie Harry de droomvrouw”, lacht Ron in Primo.

Voor Ron waren Boudewijn en Blondie de grote clichés om in die tijd fan van te zijn. Geen Beatles voor hem, maar wel een Nederlandse zanger.

“Boudewijn vond ik de allergrootste artiest van de jaren 60 en 70. De echte hippietijd, 1968, heb ik niet bewust beleefd. Daar was ik te jong voor. Maar Boudewijn de Groot droeg die spirit in de jaren 70 wel verder en dat sprak me erg aan, die flowerpower.”

Bio van Ron Cornet

Meer Over:

Ron Cornet