.
Ron Cornet en Peter Bulckaen in Familie
dinsdag 15 november 2022

Ron Cornet: “De ene dag ging beter dan de andere”

Hij verloor ze kort na elkaar

Je vader naar Brazilië zien vertrekken, het kan niet gemakkelijk zijn voor een kind. Acteur Ron Cornet was 6 jaar toen zijn vader na de scheiding met zijn moeder vertrok naar het verre land.

“Dat was af en toe moeilijk, maar we bleven een goeie relatie houden. Ik heb ook altijd een goeie band gehad met mijn stiefvader. De scheiding van mijn ouders heeft me als mens rijker gemaakt. Omdat mijn stiefvader me leerde hoe ik in het leven moet staan”, blikt Ron terug in Primo.

Ron heeft de keuze voor de verhuis van zijn vader altijd begrepen. Hij kreeg een mooie jobaanbieding. “Hij kwam zo’n twee keer per jaar terug. Als hij dan in het land was, ging ik bij hem op bezoek. Hij zag me graag, maar heeft zich nooit actief met mijn opvoeding beziggehouden.”

De vader van Ron keerde een aantal jaren later terug naar België en Cornet heeft altijd heel veel liefde en steun van hem gekregen. Maar de band met zijn moeder was sterk.

“De ene dag ging het al beter dan de andere dag, maar dat is bij iedereen zo, toch? Ik mis haar nog elke dag. Ze is nu elf jaar dood. Mijn vader is in datzelfde jaar gestorven. Dat was een heftige periode. Afscheid nemen van mijn beide ouders op ongeveer hetzelfde moment, was moeilijk.”

Bio van Ron Cornet

Meer Over:

Ron Cornet