.
News Image

Romy Biscop uit The Sky is the Limit: “iedereen verklaarde me gek”

“Je zal mij niet betrappen op dikke nek-gedrag.


Romy Biscop heeft haar zaakjes mooi voor mekaar, maar ze heeft ervoor moeten knokken. Het verhaal van de 37-jarige schone kon zo uit een sprookjesboek geplukt zijn…



Samen met haar mama werkte Romy eerst 6 jaar lang als arbeidster bij Nike, maar ze wilde meer en werd haar eigen baas. Dat ze geen lening kreeg bij de bank, hield haar niet tegen. Ze stak al haar spaarcenten in een kleine boetiek en het werd een voltreffer. Vandaag runt ze verschillende kledingzaken die goed zijn voor maar liefst 1000 m² winkelruimte. Ze heeft tien verkoopsters in dienst, en die noemt ze de Mio’s, naar haar zaak ‘Mio Caro’.



“Met het weinige geld dat ik had begon ik een kledingwinkel in een piepklein pand van 40 vierkante meter in Tongerlo. Ik had nog 50 euro op mijn rekening staan. Het was erop of eronder,” vertelt Romy in Gazet van Antwerpen. “Iedereen verklaarde me gek,” geeft de zaakvoerster toe. Maar diep in haar binnenste wist Romy maar al te goed dat ze voor het ondernemerschap in de wieg was gelegd.



Het geheim van haar succes? Moeilijk te zeggen, maar Romy geeft toe dat het belangrijk is altijd jezelf te blijven. “Je zal mij niet betrappen op dikke nek-gedrag. Als het avontuur was mislukt, was ik teruggekeerd naar de fabriek,” klinkt het nuchter bij Romy Biscop in Gazet van Antwerpen.