.
News Image

Roland Van Campenhout komt naar de Gentse Minard

Roland met nieuw album in Minard.


De Gentse meester-gitarist en zanger Roland Van Campenhout begeleidt ons op vrijdag 26 april door een mysterieus, muzikaal landschap in Minard.



Inmiddels 74, met diepe wortels in blues en folk, is Roland iedere muziekstijl meester, gaande van jazz naar ethno tot psychedelic. Zelf deelt hij zijn oeuvre in als 'Ethno Pop Folk’. Een levende legende, een archetype van een uitstervend ras: de 'Sound Magician’.

Zijn nieuwste album 'Folksongs from a Non-Existing Land’ zuigt je, van bij de allereerste noot, mee in een de duistere en magische wereld van diens maker: Roland Van Campenhout. Je voelt de verwantschap met Ry Cooder’s legendarische soundtrack uit 'Paris, Texas’ (Wim Wenders) alsook de gewaagdheid van Captain Beefheart, de grote singer-songwriter Tom Waits en de sjamaan Dr. John. Bij het maken van 'Folksongs from a Non-Existing Land’ keerde Roland terug naar het oerlandschap in zichzelf. De trip door een onbestaande wildernis, een imaginaire wereld geeft een enorme voldoening, een shot aan eindeloze creativiteit.



De titel bevat veel humor ,' lacht Roland, aan de andere kant beschrijft het mijn muzikale evolutie. Klanken uit de folkmuziek, Bob Dylan, Woodie Guthrie of Joni Mitchell. Na decennia verkennen, de wereld rond, is het geen wonder dat mijn muziek continu verandert; je leert veel mensen kennen, vriendschappen worden gesmeed en daar durft al eens een jamsessie uit voortkomen. Mocht ik heel mijn leven hebben vastgehouden aan één sound zou dat een creatieve dooddoener zijn.”

De ticketverkoop is meteen gestart via greenhousetalent.be.


Bio van Roland Van Campenhout