.
Roel Vanderstukken
maandag 26 september 2022

Roel Vanderstukken: “Misschien zullen de kijkers wel volgen”

Het deed zijn ogen openen

Wanneer je in een soap als ‘Familie’ of ‘Thuis’ meespeelt, kan je er als acteur niet onderuit dat je heel wat reacties krijgt van fans en kijkers. Ook Roel Vanderstukken krijgt veel reactie op zijn nieuwe relatie in de reeks. Gelukkig meestal altijd positief.

“Uit de reacties blijkt toch vooral dat de meerderheid van de kijkers Samira en Benny als koppel ziet zitten en veel geluk gunt. Dat is al een goeie start”, lacht Roel in Tv Familie.

In ‘Familie’ werd het al snel duidelijk dat het personage van Roel, Benny Coppens, de nodige vooroordelen had over mensen van kleur en hij dacht dan ook vaak niet na over zijn uitspraken. Nu hij een relatie heeft met Samira wordt hij dan ook zelf geconfronteerd met discriminatie.

“Zo werd Samira bij haar zoektocht naar een huurhuis een paar keer afgescheept door eigenaars die niet aan haar wilden verhuren. Dergelijke situaties hebben Benny aan het denken gezet.”

Maar hopelijk zet het niet alleen Benny aan het denken, maar ook de kijkers. “Wellicht worden sommigen daardoor ook iets genuanceerder over sommige issues, ja. Niet dat we met ‘Familie’ de kijkers willen opvoeden, maar Benny zal leren om zijn oogkleppen af te zetten. En misschien inspireert dat de kijkers wel om hem daarin te volgen.”