.
Anne-Sophie Balsing en Roel Vanderstukken
maandag 29 mei 2023

Roel Vanderstukken kampt al zijn hele leven met complexen

​​​​​​​Die zaken heeft hij nodig om zich toch terug goed te voelen

“Ik ben me niet bewust van het feit dat ik er misschien goed uitzie. Dat meen ik. Ik heb al heel m’n leven complexen. Ik worstel met overgewicht”, bekent Roel Vanderstukken aan Het Laatste Nieuws.

“Al sinds m’n jeugd ben ik verzand in een soort van jojo-effect. Zelfs op momenten dat ik oké ben, heb ik nieuwe kleren nodig om me goed te voelen”, vertelt hij openhartig.

“Ik zal altijd wel iets zien aan mezelf waar ik niet tevreden mee ben” aldus Roel, zoals bij veel mensen met complexen het geval is.

Nochtans was zijn jeugd zorgeloos en heel geborgen. “Ik leefde in het dorp waar ik vandaag nog altijd woon, in één van de drie straten achter de kerk die uitliepen op een fruitboomgaard. Dat is, mijn hele kindertijd lang, mijn speelterrein geweest. Verse appels plukken. Kampen maken. Een koninkrijk”, onthult Roel aan Het Laatste Nieuws.

Een groot deel van de familie woonde vlakbij, in letterlijk vijf huizen naast elkaar. Achterdeuren gingen niet op slot, auto’s bleven gewoon open. Ik behoor tot één van de laatste generaties die dat zorgeloze nog heeft gekend, denk ik”